Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Merdivenin oylumluliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.
Binalarda belli başlı standartlarda makam alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.
Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.
Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk örgünın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, mimarinın kullanım dershaneı kadar faktörler koygun olmaktadır.
Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu mimarinın mideerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yangın kapısı durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.
Farklı bir şpeş ise bapların bütün bütün çıplak duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için şayet yangın kapısı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve peyda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.